top of page

Purcell gala 1

Koning, Kerk en Kroeg
Purcell

 

Tijdens Purcell Gala 1 wordt u meegenomen door het Londen van de zeventiende eeuw. Korte teksten en kleine acties op het toneel leggen de link tussen zeer afwisselende muziekstukken.

Purcell's ongekende veelzijdigheid is overrompelend: theatermuziek, dansmuziek en scabreuze café-songs. Naast prachtige concertaria's en odes is Purcell van alle markten thuis. Neem bijvoorbeeld de boertige fanfares en de ingenieuze chaconnes.

 

In Purcell Gala 1 richten vijf zangers en een tiental barokinstrumentalisten samen een (klank)beeld op voor de geniale 'Britse Orpheus'.

Ons artistiek concept

De lange ervaring die BarokOpera Amsterdam opdeed met het onderzoek naar- en het produceren van het werk van de man die het muziektheater in Engeland op de kaart zette, maakt dat naast de bekende 'hits' ook onbekende schatten uitgevoerd zullen worden.

 

Ontmoet deze duizendpoot en laat u meevoeren van het hof naar de kerk en van het theater naar de pub. Verder zult u betoverd raken door de ongekende kleuren van de muziek- en amusementsindustrie in het Londen van 1690.

 

Laat u verder verrassen door de man die daar als geen ander zijn stempel op drukte; de enige echte Henry Purcell.  

Wendy Roobol is de klinkende sopraan op het gala. Zuiver, helder en doordringend; als een ster aan de blote hemel''...''Wat Barokopera Amsterdam in het Purcell Gala laat zien en horen, is een trefzeker portret van de Britse componist'

Team & Cast

Cast

Wendy Roobol (sorpraan), Klaartje van Veldhoven (sopraan), Ina Boonen (mezzosopraan)Gunther Vandeven, Jean-Sébastien Beauvais (countertenor), Joost van Velzen (tenor), Pieter Hendriks (bariton), Bas Kuijlenburg (bariton)

 

Crew

Frédérique Chauvet (artistieke & muzikale leiding)David Prins (Nederlandse teksten & regie)René van der Leest, Sigrid van Kleef (kostuums), Cédric Pradel (kostuums), Mertie Tummers (assistent productie)Julia Muller (taalcoaching)

Ensemble

Foskien Kooistra, David Rabinovich, Laura Frenkel (viool), Nicolette Moonen (altviool), Robert Smith (basse de violon), Wouter Verschuren (fagot), Guillermo Brachetta (klavecimbel), Elly van Munster (theorbe), Diego Nadra, Gilberto Caserio (barokhobo & blokfluit)

bottom of page