top of page

Purcell gala 2
Purcell

Een muzikale reis naar Engeland aan het einde van de Nederlandse Gouden Eeuw

In het Purcell Gala 1 dat we met succes in 2009 in het Concertgebouw speelden, legden wij de nadruk op de `jonge' Purcell. We namen het publiek mee door het Londen van de zeventiende eeuw, van de kapel naar het theater via de kroeg en het internaat waar Dido werd gespeeld.

 

In het Purcell Gala 2 laten we ons publiek de `rijpe' Purcell kennen, enerzijds de hofmusicus van de Nederlander Willem III en diens vrouw Mary, anderzijds de bevlogen theaterman.

Meer lezen

Ons artistiek concept

In 1689 werden Mary Stuart en haar echtgenoot Willem III, de Stadhouder van Nederland, gekroond als Koningin en Koning van Engeland. In dat jaar werd Purcell dertig. Zijn eigenzinnige muziek, met zijn schitterende en verrassende harmonische wentelingen, werd steeds vaker briljant en virtuoos.

 

Tot zijn dood in 1695 bleef Purcell in opdracht van het koninklijk paar schitterende muziek componeren voor tal van evenementen.

...een nieuwe semi-opera uit Purcells oeuvre gedistilleerd. In mijn ogen een geniaal staaltje werk

Team & Cast

Cast

Wendy Roobol (sopraan), Gunther Vandeven (countertenor), Mattijs Hoogendijk (tenor), Pieter Hendriks (bariton)

 

Crew

Frédérique Chauvet (artistieke & muzikale leiding), Sybrand van der Werf (regie & teksten), Koen Boesman (regieassistent), Studio RUIM, Jorine van Beek (kostuums), Paul Keijzer (licht & techniek), Mertie Tummers (assistent productie), Toon van Wolferen (vertaling & boventiteling)

Ensemble

Mariette Holtrop, Jan-Pieter van Coolwijk (viool), Niek Idema (altviool), Cassandra Luckhardt (basse de violon), Frédérique Chauvet (fluit), Alayne Leslie (hobo), Will Wroth (trompet & percussie), Elly van Munster (theorbe), Claudio Barduco Ribeiro (klavecimbel)

bottom of page